Privacy verklaring

Uw privacy en persoonsgegevens

Uiteraard gaan wij zorgvuldig met uw gegevens om. Daarom zijn een aantal regels vastgelegd in een privacy reglement. Zie hieronder voor nadere toelichting.

 Uw persoonsgegevens en medische gegevens slaan wij digitaal op. Dit doen wij om goede zorg aan u te kunnen verlenen. Het verwerken van uw gegevens doen wij volgens ons privacy- en dataveiligheidsbeleid. U gaat met die verwerking akkoord door uw zorg door onze praktijk te laten uitvoeren.

 

Zo gaan wij met uw persoonsgegevens om:

  • Uw persoonsgegevens slaan wij op en gebruiken we zodat wij goede zorg aan u kunnen verlenen.
  • Uw gegevens geven wij alleen door aan derden als dat nodig is voor het leveren van goede zorg. Indien hiervoor op basis van de wet specifieke toestemming is vereist, vragen we die vooraf aan u.
  • Uw gegevens verwerken wij op basis van de behandelovereenkomst zoals beschreven in de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst WGBO.
  • U kunt onderdelen van uw persoonsgegevens bekijken. Stuurt u ons dan een schriftelijk verzoek.  
  • Als u vindt dat de gegevens die wij van u hebben opgeslagen niet correct zijn, mag u ons schriftelijk vragen om uw gegevens aan te passen.
  • U kunt ons vragen om uw persoonsgegevens te wissen. Als wij dit doen kunnen wij mogelijk niet langer verantwoorde zorg aan u verlenen. De WGBO vereist een bewaartermijn van 15 jaar. Daarom slaan we uw gegevens in dat geval op in een inactief archief, onzichtbaar en onbruikbaar voor de normale gebruiker.
  • U kunt uw toestemming tot onze verwerking van uw persoonsgegevens intrekken. Wij kunnen dan mogelijk geen verantwoorde zorg garanderen. Wij slaan uw gegevens in dat geval op in een inactief archief.
  • U kunt bij ons bezwaar maken als u het niet eens bent met de manier waarop wij uw persoonsgegevens verwerken.
  • U krijgt bericht van ons als er iets mis is gegaan met uw persoonsgegevens.
  • Uw gegevens verwerken wij niet langer dan nodig is voor het leveren van goede zorg. Wij houden ons aan de bewaartermijnen van de WGBO.
  • Al het bovenstaande geldt ook voor persoonsgegevens die wij via derden ontvangen.

 

Uw rechten

Het recht op inzage 
U kunt onderdelen van uw persoonsgegevens bekijken.
Het recht op correctie
Als u vindt dat de gegevens die wij van u hebben opgeslagen niet correct zijn
Het recht op wissen van het patiëntendossier.
U kunt ons vragen om (een gedeelte van) uw persoonsgegevens te wissen


U kunt gebruik maken van uw rechten middels het opgestelde formulier op de website. Klik hier voor het Formulier Persoonsgegevens.
Stuur uw ingevulde formulier naar

Stolmed klinieken
Peter Vineloolaan 46A
4611 AN Bergen op Zoom

stolmed in het nieuws

Hoe kies ik een goede zonnebril?

Het dragen van een goede zonnebril is erg belangrijk: zonder goede bescherming kan uv-straling permanente schade aan de ogen veroorzaken. Kinderogen zijn nog kwetsbaarder dan ogen van volwassenen. De pupil van een kinderoog is groter en de ooglens bevat minder beschermend pigment dan die van een volwassene. - 24 mei 2018

AVG

Op 25 mei 2018 gaat de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in. Deze vervangt de bestaande privacy wetgeving. Stolmed Klinieken heeft hierop haar privacy verklaring aangepast en gepubliceerd op de website. - 24 mei 2018

Maculapucker wat is dat?

Een macula pucker is een gerimpeld laagje bindweefsel dat zich precies over het centrum van het netvlies (de macula of gele vlek) heeft gevormd. De gele vlek is de plek waar scherp mee wordt gezien en waar details mee waargenomen worden. Een macula pucker kan behandeld worden door een operatie. - 15 maart 2018

Uveitis: inwendige chronische oogontstekingen

Uveitis is een verzamelnaam voor alle inwendige chronische oogontstekingen. Binnen de Oogvereniging is de Patiƫntengroep Uveitis actief.De ontsteking kan zorgen voor een tijdelijke gezichtsvermindering of leiden tot blijvende gezichtsvermindering en blindheid. - 4 december 2017

correspondentieadres

Bergen op Zoom

Peter Vineloolaan 46 A
4611 AN Bergen op Zoom
Tel.: 0164-24 69 23
Fax 0164-233199  

 


Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag van
8:00-17:00 uur

secretariaat@stolmedklinieken.nl

NAAR BOVEN