Ooglidcorrectie

Een frisse blik

Op latere leeftijd kunt u last gaan krijgen van hangende oogleden. Hoewel rimpelvorming tot het normale verouderingsproces behoort, kan door het uitzakken van de oogleden een nog jong gezicht veel ouder en vermoeider slapper worden en uitzakken. Bij de bovenoogleden kan dit ertoe lijden dat een plooi van het bovenooglid op de wimpers gaat rusten, waardoor het openen van het oog moeilijker wordt of het gezichtsveld beperkt wordt. Een ooglidcorrectie is hier de oplossing voor.

Wat is ooglidchirurgie?

Ooglidchirurgie is een ingreep waarbij een teveel aan onderhuids vetweefsel of huid wordt weggenomen van de boven- en/of onderoogleden. Naar mate u ouder wordt zal de huid rond de ogen vaak slapper worden. De huid gaat dan meer voor de ogen hangen waardoor het zicht kan verminderen. Er kunnen klachten ontstaan van hoofdpijn, minder zicht en vermoeide ogen.

De huid van de oogleden is erg dun en daardoor gevoelig voor uitrekking. Veel mensen ontwikkelen dan ook in de loop der jaren een teveel aan huid in de oogleden.(Mede veroorzaakt door het verdwijnen van de elastine vezels) Het is cosmetisch storend en kan het bovenste gezichtsveld verstoren.

Ook kan vet uit de oogkas naar voren komen door verslapping van het onderhuidse bindweefsel. Veroudering veroorzaakt soms een lagere positie van de wenkbrauw. Dit kan van invloed zijn op het resultaat van de correctie, het is dan soms noodzakelijk dit ook te corrigeren.