Speciale Implantlenzen

Stolmed klinieken gebruikt bij voorkeur een premiumlens.

Wanneer u ervoor kiest om u bij ons te laten behandelen voor staar krijgt u bij voorkeur een premiumlens. Nagenoeg alle door ons gebruikte lenzen zijn namelijk voorzien van een ultraviolet geelfilter en zijn daardoor beschermd tegen schadelijk blauw licht. Dit voorkomt mogelijke beschadigingen aan het netvlies in de toekomst. Welke lens het beste voor u geschikt is bepaalt u samen met de oogarts; er zijn namelijk verschillende mogelijkheden.

Standaardlens.

Deze lens zal ervoor zorgen dat u weer goed zicht heeft. U heeft de optimale bescherming van uw oog en het grootste deel van uw oogsterkte zal gecorrigeerd zijn. Voor het beste resultaat zult u bij deze lens nog altijd een leesbril moeten gebruiken en/of in veel gevallen ook nog een vertebril.

Premium Torisch.

De Premium Torisch is een lens voor mensen met een cilindersterkte. Deze lens corrigeert de cilindersterkte van het oog voor één afstand: dichtbij of veraf. Voor die afstand heeft u dan over het algemeen geen bril meer nodig.

Premium Bifocaal.

Deze lens is speciaal ontwikkeld om zonder bril dichtbij én veraf goed te kunnen zien, zodat u de (lees)bril niet meer nodig heeft. Dit komt doordat de Premium Bifocaal-lens beschikt over een uniek optisch patroon, dat het natuurlijke scherpstellende vermogen van de ooglens heel goed benadert. Uit een onderzoek blijkt dat circa 85% van de mensen na plaatsing van deze lens geen bril meer nodig heeft.

Premium Bifocaal en Torisch.

Deze lens heeft dezelfde eigenschappen en voordelen als de normale Bifocaal-lens. Deze lens is echter speciaal voor de mensen bij wie ook nog de cilindersterkte aangepast moet worden.

Vallen deze implantlenzen onder mijn verzekering?

Ziekenhuizen en klinieken krijgen van de zorgverzekeraar een vast tarief voor het uitvoeren van een staaroperatie. Binnen dit tarief is een bepaald bedrag voorzien voor de implantlens. Dit betekent dat wanneer u kiest voor de speciale lenzen u rekening moet houden met een eigen bijdrage. Dit is afhankelijk van het type lens dat het beste bij u past. Vergeet bij deze kosten niet dat de meeste mensen na de operatie geen bril meer nodig hebben. Deze kosten zult u dus niet meer hoeven te maken. Vraagt u gerust bij ons na wat de kosten voor de bijbetaling zijn*.

Aanmeten lens

Bij het aanmeten van een speciale lens behoort ook een speciaal onderzoek. Tijdens dit uitgebreide onderzoek worden alle metingen gedaan die nodig zijn voor het bepalen van de juiste lens. Ook wordt er aan de hand van de uitkomsten nogmaals met u nagegaan welke optie voor u het beste zal zijn. Dit onderzoek wordt afgenomen door onze ervaren optometristen in samenspraak met uw behandelend oogarts. Hierna wordt gelijk uw lens besteld om snel te kunnen opereren.

De operatie

Een staaroperatie met een premiumlens verloopt hetzelfde als bij een plaatsing van een standaardlens.Deze wordt in dagbehandeling uitgevoerd in een speciale, voor dit doel bestemde operatiekamer. Vóór de operatie mag u gewoon eten en eventuele medicijnen gebruiken. De operatie wordt meestal onder plaatselijke druppelverdoving uitgevoerd. De totale ingreep duurt ongeveer 15-30 minuten.

Na de operatie wordt er aan het geopereerde oog oogzalf toegediend om ontstekingsreacties tegen te gaan. Tevens krijgt u ter bescherming een verband en een oogdop. Korte tijd na de operatie kunt u veel van uw normale activiteiten weer hervatten. Binnen enkele dagen ziet u meestal aanzienlijk beter.

Een staaroperatie is een van de meest succesvolle operaties die vandaag de dag verricht worden. Bij zo’n 95% verloopt de operatie probleemloos, met het maximaal haalbare resultaat. Na een staaroperatie gaat er voor u een wereld open. U ziet helderder, duidelijker en scherper dan u in jaren gedaan heeft.

* De bedragen voor bijbetaling worden niet vergoed door de zorgverzekeraars