Dr. Thorsten Stolwijk

Dr. Thorsten Stolwijk heeft geneeskunde gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Leiden 1988. Aansluitend heeft hij bij de afdeling Oogheelkunde van het Leids Universitair Medisch Centrum internationaal onderzoeken gedaan betreffende vroeg detecteren en het voorkomen van (netvlies)oogaandoening met name bij diabetes en glaucoom patiënten.

In 1991 is dr. Thorsten Stolwijk Cum Laude gepromoveerd op het proefschrift getiteld: Fluorophotometry and tear fluid analysis in diabetic patients” aan de Rijksuniversiteit Leiden.
In 1993 is hij gestart met de specialisatie tot oogarts aan de Rijksuniversiteit Leiden. In 1997 heeft dr. Thorsten Stolwijk zich verder gespecialiseerd in het oogziekenhuis te Rotterdam door het volgen van het cataractoperatie fellow-ship bij dr. Pameijer, oogarts en een ooglid correctie fellow-ship bij dr. van de Bosch, oogarts.

Van 1998 – 2014 is dr. Thorsten Stolwijk verbonden geweest aan Ziekenhuis Lievensberg, waar hij vanaf 2002 lid van de OK commissie was en stafbestuurslid is geweest. Hij leidde in ziekenhuis Lievensberg sinds 2000 een gespecialiseerde zelfstandige (medische) contactlens afdeling, nu onderdeel van de Stolmed Oogklinieken.

In 2006 is dr. Thorsten Stolwijk gestart met een zelfstandige oogkliniek te Rucphen, met uitbreiding naar Etten Leur (2007) en Goes (2011). Eind 2013 werd een vierde kliniek geopend in Zevenbergen en kort daarop werd de vijfde te Bergen op Zoom in gebruik genomen.

Tot nu toe (2015) heeft dr. Thorsten Stolwijk zo’n 8000 ooglidcorrecties en meer dan 11.000 staaroperaties verricht.

Specialisatie en lidmaatschappen

Dr. Thorsten Stolwijk is gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van diabetes en glaucoom, (cosmetische) ooglid operaties en staar-lens operaties en het plaatsen speciale „premium lenzen” , waardoor het dragen van een bril niet meer nodig is.

Dr. Thorsten Stolwijk is lid van diverse Nederlandse en internationale beroepsverenigingen:

• Het Nederland Oogheelkundig Gezelschap
• De Nederlandse Intraoculaire Implant Club
• De Nederlands Glaucoom groep
• De European Society of Cataract and Refractive Surgery (ESCRS).

BIG registratie: 89042232501